“DAAG ME UIT”

De laddercompetitie voor enkelspel (dames en heren)

TV Het Kraaienveld organiseert een interne laddercompetitie voor enkelspel om onderling wedstrijden te kunnen spelen. Zo kun je wedstrijdervaring opdoen en andere leden beter leren kennen.
Lees eerst de uitleg en de spelregels hieronder en meld je dan aan door op de ‘Ja’-button te klikken.

Wat is een tennis laddercompetitie?

  1. Er wordt een verticale ladder gemaakt (hangt t.z.t. in het clubhuis), waarin zowel dames als heren onder elkaar staan.
  2. Door je aan te melden (dit kan t/m maandag 30 maart 2020) kom je op die tennisladder te staan.
  3. De laddercompetitie start vanaf 3 april 2020 (Openingstoernooi) en eindigt op 31 oktober 2020 (Slottoernooi). Deelname aan deze competitie is gratis.
  4. Daag een lid uit die boven je staat. Het doel is om zo hoog mogelijk op de ladder te klimmen. Als je wint dan stijg je op de ladder.
  5. Win je vaak en sta je boven aan de ladder, dan verdien je de eeuwige roem … tot je weer verliest.

Laddercompetitie-regels en spelregels:

Een uitdaging mag niet worden geweigerd en moet binnen 2 weken worden gespeeld
Bij weigering wint de uitdager automatisch de wedstrijd
Bij niet opdagen of niet binnen 2 weken kunnen spelen, wint de speler die heeft uitgedaagd.
Bij meningsverschillen en onduidelijkheden moet men zich neerleggen bij het besluit van de activiteiten commissie.
Er wordt om 2 gewonnen reguliere sets gespeeld, met als beslissende derde set een super-tiebreak (minimaal 10 punten met 2 punten verschil).
Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet gewonnen, of je bent zelf uitgedaagd en hebt verloren, mag je dezelfde speler niet direct opnieuw uitdagen. Er moet minimaal 2 weken of en andere ladder wedstrijd voor jezelf tussen zitten.
De spelers zorgen zelf voor goede ballen en plannen de wedstrijden zelf in (vergeet deze wedstrijden niet in de agenda te zetten ivm baan bezetting). Houdt rekening met lestijden, officiële KNLTB competitiewedstrijden en toss-avonden.
De startvolgorde op de ladder is afhankelijk van je actuele KNLTB enkelrating. De uitslagen van deze clubcompetitie hebben echter geen invloed op je KNLTB enkelrating.

Reacties zijn gesloten.