Winnen op de nieuwe kunstgrasbanen

Stresstest nieuwe banen geslaagd en 1e zege binnen

Gisterenavond was het spannend op en voor de nieuwe kunstgrasbanen van het Kraaienveld. Hoe zouden de banen zich houden in het geweld van de voorjaarscompetitie en de daarbij horende voorjaarsplensbuien.

Nu, deze stresstest is met glans doorstaan. De banen bleven kurkdroog, ondanks de natte moesson die over ons heen walste,  maar ook de bespeelbaarheid was en bleef optimaal. Hulde aan het bestuur en Herman B. voor het wijze besluit  terug te vallen op de vertrouwde ondergrond waarop in het verleden zoveel successen zijn behaald.

Er moest door het 1e team (gemengd dubbel) gestreden worden in de voorjaarscompetetitie tegen het team van T.V. Soesterkwartier uit Amersfoort, een sterk team dat in de competitiestand in de bovenste regionen vertoeft. De herendubbel werd overtuigend gewonnen door Huib en Ad maar de Jannies hadden veel moeite met de dames van dit team waarin ook een zesje speelde. Ondanks de fantastisch geboden tegenstand moesten de dames zich gewonnen geven. Gelijkspel dus na de 1e krachtmeting. Er werd door het viertal strategisch overleg gevoerd op welke manier we de winst binnen konden houden. Immers de eerste thuiswedstrijd op onze gloednieuwe banen verliezen of gelijk spelen was geen optie. De schande zouden wij nooit te boven komen. Gekozen werd voor combinatie Jannie B en Huib S en Ad V met Janny B. DIt bleek een tactische gouden greep waar de tegenstanders geen passend antwoord op konden vinden. Ad en Janny wonnen overtuigend met 2-0 en Huib en Jannie hadden een supertiebreak nodig om op het nippertje de winst binnen te harken. Onder luide aanmoedigingen vanaf een volle toeschouwerstribune (wat is het dan gezellig met een aantal mensen aan de kant, toch?)pakten wij de Amersfoorters dus in met 3-1 en werd daarna de nieuwe baan rijkelijk ingezegend tijdens de derde helft.

Bestuur, vrijwiligers en sponsoren, wat ons betreft hebben jullie ook een topprestatie neergezet en van ons Kraaienveldje een heus Tennispark gemaakt. Bedankt namens het 1e Mixteam.

Tekst en foto: Ad V

Reacties zijn gesloten.