najaarscompetitie 2016

Najaarscompetitie 2016 (weblog)

Vrijdag 16 september

Vrijdag 30 september

Vrijdag 7 oktober

Vrijdag 14 oktober

Vrijdag 21 oktober

Vrijdag 28 oktober

Einduitslag

 Kraaienveld-Attila 16 september

Op 16 september speelden wij de thuiswedstrijd tegen Attila uit Utrecht. En wij dat zijn dan de kernploegleden Janny B. en Jannie vd B. aangevuld met de invalkrachten Jan O. en Jo-jeweetwel.

Attila trad aan met Ruud, Rijk, Ernestina, Marka en Dinges (?). Let wel: vier tegen vijf !!!  Dat was even slikken.

Begonnen werd met koffie en taart en de mededeling dat het toilet niet doorspoelde. Wat menigeen de billen deed samenknijpen en zorgde voor een nieuw soort wedstrijdspanning. Gelukkig arriveerde Co en die loste het probleem op door de septictank leeg te pompen, wat de rest van de avond wel in een kwalijke reuk zette.

Gestart werd met heren- en damesdubbel en alras bleek dat onze Jannies veel te sterk waren voor hun tegenstanders en binnen de kortste keren weer op het terras plaats konden nemen voor een nieuw rondje koffieleuten. Maar de herendubbel, dat was andere koek. Daar werd met grote inzet gestreden voor ieder punt, stroomde het zweet van de baan en werd de hulp van boven ingeroepen. Attila bleek te beschikken over de beste verbinding, want zij wonnen met 2 maal 6-4. Tenslotte werden nog 2 mixwedstrijden afgewerkt, die door Jan en Jannie vrij eenvoudig werden gewonnen en door Jo en Janny eervol verloren, zodat een eindstand restte van 2-2, waar iedereen wel vrede mee had en de avond kon worden afgesloten met bier en wijn en de daarbij horende gezelligheid.

Was getekend,

Pineut

Bij de foto: Molen De Kraai is een mooie locatie, maar de tennisbanen van Attila mogen er ook zijn. Foto van de website van Attila.

<terug>

 

Kraaienveld-Domstad 30 september

 

Bij het plaatje: Deze wedstrijdavond heeft nog een aardige nabrander gehad in de whatsappgroep van de competitiespelers, maar dit binnenbrandje is uiteindelijk na heel veel ‘postings’ weer geblust. Iedereen volgde in spanning het verloop van deze ‘chat’ en een zucht van verlichting ging door de vereniging toen alles maar dan ook echt alles weer recht kwam. Ons team staat weer als een huis en is gereed voor de volgende uitdaging.

 

Nu over de wedstrijd. Zowel de heren Joep en Ad als Jannie van de Baan en Erica lukte het in beide partijen de winst binnen te slepen. Partijen waren aan elkaar gewaagd en het waren echte wedstrijden waar voor elke punt gevochten moest worden. Na deze psychologische tik smaakte de pauzekoffie geweldig en gingen wij vol goede moed de mixen in.

Bij de heren vond een wissel plaats. Huub speelde met Jannie en Ad met Erica .

Na een spannende 2e set verloren Jannie en Huub uiteindelijk hun wedstrijd en een zuur punt. Ad en Erica dachten na de 1e set met 6-1 gewonnen te hebben, de buit al binnen te hebben maar dat viel tegen. De tegenstanders herpakten zich en gaven zich pas in de tiebreak gewonnen zoat het dKraaienveld eventjes 3 punten binnensleepten. Eindstand 3-1!

De teams werden enthousiast aangemoedigd door de andere leden. Leuk om te zien dat zowat alle tossdeelnemers even langs wipten. Zet deze trend door, goed voor de sfeer en voor de omzet want ook in de derde helft heeft het Kraaienveld ruim punten gescoord.

Volgende week spelen Huib, Co, Jannie en Elly uit tegen PDVD op het sportpark Rijnvliet 1 in Utrecht

Was getekend,

Ad

<terug>

Plezierig Vermaak Door Vriendschap tegen Het Kraaienveld op 7 oktober.

Vrijdagavond 7 oktober speelden we tegen PVDV in Utrecht.

Ik vind het een prachtige naam voor een tennisvereniging: Plezierig Vermaak Door Vriendschap. En jaja…daar kan Ik nog wat van leren….

Begonnen met de mix dubbel. Co en Jannie haalden de eerste overwinning binnen. Nog net op tijd om nog even getuige te zijn van de uitstekende samenwerking tussen Huib en mij. Weliswaar verloren . Maar..eh…aan Huib lag het niet hoor!
Heren dubbel was niet zo’n spannende wedstrijd. Verloren dus. De dames dubbel werd gewonnen door de Janny(ie)s!

Tijdens de nazit constateerden we dat de gemiddelde leeftijd van de tegenstanders 30 jaar jonger was dan wij. En kwam de aap uit de mouw. Op hun pasjes stond dan wel een 8, maar ze hadden (bijna) allemaal in het verleden ook getennist en waren toen 6 en 7!

Met andere woorden…wij konden het prachtige tennisterrein met opgeheven hoofd weer verlaten!

Was getekend,

Jannie vd B.

Bij de foto: wat een mooie naam, maar ook wat een mooie baan! Foto: website PVDV

 

<terug>

Vrijdagavond 14 oktober, feest op het Kraaienveld.

Vechtlust was met een team van zes afgereisd richting Westbroek en waren vastbesloten punten mee naar huis te nemen. Ons 1e team stond voor de start van deze wedstrijd op een gedeelde derde plaats en dus stevig in het linkerrijtje. 

Huib en Ad wonnen met overtuiging de herendubbel in twee sets (6-2- en 6-2) terwijl Erica en Ellie het spannend hielden en pas in de tiebreak keihard toesloegen. Met 10-6 werd de wedstrijd naar ons toegehaald. Dus 2-0 in de rust.

Doordat de tegenstanders twee nieuwe spelers inbrachten was het lastig om de juiste tactiek te bepalen. Er werd door ons ingezet op maximale winst en omdat Huib in topvorm was en Erica en Ad deze competitie nog geen wedstrijd verloren hebben, werd gekozen voor de mixopstelling Ad en Erica en Huib met Ellie. Ad en Erica moesten fors aan de bak maar overrompelden de tegenstanders met 2-0 door van meet af aan krachtig in te zetten. Binnen no time stond het in de eerste set op 3-0 en alhoewel de tegenstanders aardig terugvochten werd de set met 6-4 gewonnen. Na deze mentale dreun was de tweede set met 6-2 snel gepiept en bleven Ad en Erica als duo ook na deze wedstrijd ongeslagen. Huib en Ellie hadden het moeilijk. De derde heer van Vechtlust was goed en eerlijk is eerlijk, Huib wist in deze wedstrijd zijn vorm niet vast te houden tot het einde van de wedstrijd terwijl Ellie een paar cruciale punten liet liggen. Hierdoor wisten de Utrechters de winst in twee sets naar zich toe te halen en misten wij het vierde punt.

Al met al was het Kraaienveld tevreden met een eindstand van 3-1 zal dit zorgen voor stabiele plek in het linkerrijtje.

Logistiek was alles prima geregeld. Ellie had fantastische appeltaart gebakken en Erica een compleet koud buffet ingebracht. Er was genoeg voor alle deelnemers en supporters. Je ziet dat met het stijgen van de ranking ook de publieke belangstelling toeneemt. Leuk, houdt dit vast supporters.

Volgende week spelen we uit bij STVU aan de Mytylweg  49 in Utrecht, een prachtig klein complex met een leuke sfeer. Als we de laatste 2 wedstrijden de winst weten te pakken wordt het nog spannend bovenin. Ik zou zeggen supporters, maak de spandoeken klaar en zorg dat de luchthoorns onder druk staan en zorg dat ons bestuur niet alleen langs de baan staat in deze belangrijke uitwedstrijd.

Was getekend.

 

Ad

Bij de foto: vorige week speelde Het Kraaienveld tegen ‘Plezier door Vriendschap’; deze week was het ‘Vechtlust’ in plaats van ‘Vriendschap’. Of gaat dat ook samen? Foto: website Vechtlust.

 

<terug>


Eindelijk was het weer vrijdag; het was 21 oktober

We hadden er weer veel zin in en we moesten tennissen tegen STVU in utrecht.

Erica had heel raar gedroomd; ze was er zweterig van geworden. In die droom zou ze ons allemaal op halen (‘ samen uit samen thuis’ ) en omdat de dromen meestal uitkomen heeft ze dat ook gedaan…. Allereerst heeft Erica mij opgehaald en daarna reden we naar Co in Loenen. Erica let niet zo op de snelheid dus het gas ging open… (‘ik heb er een fobi an overgehouden’). Gelukkig zaten er een paar drempels waar ze moest afremmen …. (‘poe poe’). Vervolgens gingen we Janny ophalen en ik was blij dat het een gelukkig bochtige weg was.

In Utrecht waren we ruim op tijd op de locatie.  Het had nog eerder gekund, maar Janny wist een kortere weg …. We werden met open armen ontvangen en ze herkenden ons nog van vorige keer ( ‘onbegrijpelijk’ ). We kregen koffie en thee met iets erbij en ik had maar één bak koffie nodig om het weg te spoelen. Om kwart over zeven begonnen we met ballen.

We begonnen met dames en heren dubbel. Co en ik kwamen moeilijk op gang dus de eerste set verloren we met 6 – 3. De volgende set verloren we ook; de tegenpartij was natuurljk echt heel goed. De dames deden het een stuk beter en wonnen de eerste set met 6 – 0 en de tweede met 6 – 1. Na even rust gingen we de mix in (Co en Janny en Huib met Erica). Ik persoonlijk had andere plannen, maar had weinig in te brengen (‘misschien maar beter ook’ ). Co en Janny wonnen hun party met 6 – 0 en 6-1; super gedaan! Toen moesten wij nog. Ik sta persoonlijk graag op rechts maar Janny had het idee dat Erica beter op rechts kon staan; zij zou zich aan die kant beter ontwikkelen… De eerste set leek daar ook op en we wonnen die met 6- 2. Maar inde volgende set begon de tegen partij steeds beter te tennissen en wij gingen een beetje forceren, dus verloren we met 6 – 3. De super tiebreak gingen we gelijk op, maar door een paar blunders kwamen we 4 punten achter. Je raad het al … we verloren (‘ balen’ ). Al met al kwamen we op een gelijk spel uit 2 – 2.

Gelukkig was de derde helft ook super gezellig;  om plusminus half een reden we naar huis. Ik had het niet willen missen en het was super gezellig. Ik hoop dat jullie net zo van dit verslag zullen smullen …

Was getekend,

Huib

Bij de foto: leuke vereniging STVU; ze hebben een zomertoernooi in Wimbledon-style met witte tenniskleding, thee en aardbeien.Foto website STVU.

<terug>

 

Op vrijdagavond 28 oktober jl …

speelde het mixteam haar laatste uitwedstrijd in de najaarscompetitie tegen het team van At Risk aan de Olympus in Utrecht. Ad en Huub en Ellie en Janny van der Baan gingen als team de strijd aan met als enige doel: bestendigen van de tweede plaats in het eindklassement. De pouleleider, TC Bilthoven was helaas niet meer in de halen, ook niet bij maximale winst, maar een tweede plek behoorde zeker tot de mogelijkheden. Er moesten dan wel punten worden gehaald.

Gedreven tot op het bot stoven Ellie en Janny van der Baan het veld op en in twee sets werden de tegenstanders meedogenloos in de pan gehakt met 6-4/6-4. De dames waren zo steady als een rots in de branding. Het eerste punt dus binnen. Ad en Huub pakten de eerste set met 6-2 hun tegenstanders in en stonden in de tweede set al snel met 5-0 voor. Toen werd het maf. Wat er gebeurde is met geen pen te beschrijven maar we verloren deze set uiteindelijk in de tie-break. De tegenstanders kwamen op ongelooflijke wijze terug van 5-0 naar setwinst en pakten vervolgens ook nog eens de supertiebreak, ongelooflijk, het leek wel of de ballen van Het Kraaienveld in lood veranderden en de bespanning uit onze rackets waren verdwenen. Een horrorscenario en zelfs het  uitzinnige supportersvak wist ons niet meer in de winning mood te krijgen. Verloren dus 1-1. Naar de oorzaak van de plotselinge spurt van onze tegenstanders kan alleen maar gegist worden. Het D-woord is overigens niet gevallen, dat verwacht je immers niet op dit niveau. Opvallend was wel een hele lange pitstop midden in de wedstrijd!! We gaan er maar vanuit dat de heren zich mentaal herpakt hebben en wij een inzinking kregen.

In de rust werd er gepraat, gescholden, gemasseerd en gemotiveerd om Ad en Huib weer in de juiste modus te krijgen voor de mixpartijen. Ook werd er druk gerekend en via onze hotline kregen wij te horen dat Domstad, eveneens op een tweede plek in de poule er niet best voorstond. Concreet moest Het Kraaienveld twee punten binnenhalen om de 2e plek te zekeren. Tactisch werd gekozen om af te wijken van de KNLTB ranking en te kiezen voor de vorm van de dag bij de indeling van de mixteams.Huib was, ondanks zijn lagere ranking, vandaag de betere heer en besloten werd om Huib samen met Janny te laten spelen. Janny scoort een halve punt hoger in het ranglijstje van de KNLTB dan Ellie. 

Het sterkste team moest dus die ene punt binnenslepen maar ook een beladen combinatie, toch? Maar wat een wedstrijd, wat een strijd en wat deden Huib en Janny hun best om elkaar te stimuleren en aan te jagen.  Goh wat was het spannend. Pas in de supertiebreak werd na een zenuwslopende partij het cruciale punt binnengehaald. 2-1 dus. Wat viel er een last van de schouders van deze beladen combi. Uitzinnige vreugde over het resultaat, de uitslag en de samenwerking. Dit was echte sport. Ellie en Ad vonden elkaar alsof ze al jaren samenspeelden. Het leek wel of Ad zijn vorige wedstrijd gewist had van zijn harde schijf. Onbevangen en steady werden de tegenstanders in twee sets verslagen en pakte het Kraaienveld dus 3 punten en de 2e plek in de poule.

Doelstelling dus gehaald en het sterke Domstad op een derde plaats gezet op 2 punten achterstand. Een fantastisch resultaat in deze najaarscompetitie waaraan alle kernploegleden hun steentje bijgedragen hebben. Huib, Jannie, Co, Janny, Joep, Erica, Ellie, Ad en de invallers Jo en Jan, fantastisch gedaan, een tweede plek is bijna historisch. Echter we hadden nooit zo ver gekomen zonder de absolute steun van onze steeds groeiende supportersschare. Dank voor jullie trouwe steun, dit wordt echt gewaardeerd en laat zien wat voor gezellig clubje wij toch hebben.

 

Beschouwend:

  • Ik denk dat met training, een teamcoach en doorselectie er in de toekomst vele kansen liggen voor dit team. Of kiezen we voor een mix van gezelligheid en een gezonde wedstrijdmentaliteit. 
  • Over 2 weken, op vrijdagavond 11 november gaan we met het hele team en supporters evalueren in een leuke uitspanning in de regio (De Poort of het Kikkertje). Het bestuur kennende zal een forse bijdrage in de onkosten niet ontbreken.

 Bij de foto: leuk terras bij At Risk; foto websit At Risk

 

T.V. Het Kraaienveld 1
KNLTB Najaarscompetitie 2016
0782 Vrijdag Avond 3e klasse Gemengd dubbel 17+

Bewaard team Teamkalender Ander team zoeken

Positie

Team

Gespeeld

Winst

Gelijk

Verlies

P. Voor

P. Tegen

1

T.C. Bilthoven 4

7

4

2

1

19

9

2

T.V. Het Kraaienveld 1

7

3

3

1

16

12

3

T.C. Domstad 1

7

1

5

1

14

14

4

T.V. Attila 2

7

1

4

2

13

15

4

S.V. P.V.D.V. 6

7

2

3

2

13

15

4

S.T.V.U. 4

7

1

4

2

13

15

4

L.T.C. Vechtlust 5

7

1

4

2

13

15

8

T.V. At Risk 10

7

0

5

2

11

17

 <terug>

 

 

Reacties zijn gesloten.