Kampioenen!

Vrijdag 26 mei de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie

De kampioenswedstrijd!

Onze tegenstander is Tennis Vereniging PVDV (Plezierig Vermaak Door Vriendschap) uit Utrecht. Zij zijn op dit moment nog met 1 punt verschil de koploper van de poule.

Wij moeten dus met 3-1 winnen willen we kampioen worden. Omdat ons team dit nog nooit eerder heeft meegemaakt, in onze heel lang lopende tenniscarrière, is dit natuurlijk de ultieme uitdaging!

Door onze tennisleraar Luuk zijn we elke dinsdagavond klaargestoomd voor deze wedstrijd. Vol vertrouwen maar gespannen gaan we de strijd aan.

Irma Groenestege en Charlotte Kuijsten spelen de eerste partij tegen Margje en Annelies. Door hun goede spel winnen zij de eerste set met 6-3 en de tweede met 6-2. Het 1e punt binnen.

Op baan 2 gaan Monique Neppelenbroek en Agaath van Klaren de strijd aan tegen de zusjes Annelies en Marieke Vergoosen. De eerste set ging kennelijk door de zenuwen verloren met 3-6. De tweede set kwamen we op achterstand, maar door te blijven knokken werd het 6-6, dus tiebreak. Intussen waren de zenuwen onder controle en wisten we deze te winnen met 7-3. Er wordt in plaats van derde set een supertiebreak gespeeld. Ook dit was zenuwslopend, 2-0 achter 3-3, 6-6, 8-8, uiteindelijk 10-8 winst. Wat een opluchting. We staan met 2-0 voor.

Na een korte pauze met koffie en vers gebak spelen Monique en Irma hun partij tegen Margje en Annemiek. Op de andere baan staan Charlotte en Agaath hun mannetje door de eerste set te winnen met 6-1, dan nog de tweede set, het belangrijk om de concentratie vast te houden. Op de andere baan gaat het bijna gelijk op, maar door het degelijke en betrouwbare spel van Irma en het krachtige slice spel van Monique winnen zij ook de eerste set met 6-4.

Charlotte, linkshandig, speelt op de linkerzijde ijzersterk en is niet te passeren. Dit weten we goed uit te spelen met krachtige en snelle slagen. Hierdoor komen we 4-1 voor.

Op de andere baan gaat Monique door haar knie en denkt niet meer verder te kunnen, dat is een tegenvaller.

Intussen staan Agaath en Charlotte voor met 5-1, maar verliezen vervolgens de eigen opslag waardoor het 5-2 wordt. Nu even de focus behouden en zorgen dat we dat ene puntje binnen halen. Dat lukt en het is 6-2. We staan nu 3-0 voor en we zijn kampioen!!

Maar Monique zou Monique niet zijn en besluit toch haar partij samen met Irma af te maken. Ze spelen nog een spannende partij, wordt het 5-5 of 6-4?

Na 3 of 4 keer deuce valt het beslissende punt aan de kant van het kraaienveld.

Het kampioensfeest kan losbarsten, met bloemen champagne en heel veel felicitaties van de supporters, want ook zij waren in grote getalen gekomen om ons te steunen. Ondertussen was er al een spandoek opgehangen, de supporters hadden er blijkbaar alle vertrouwen in. Met onze hele sportieve tegenstanders bleef het nog heel lang gezellig op het kraaienveld.

We willen Mies en Erica bedanken als invallers. Helaas kon Charlotte Verbunt door haar knieoperatie de laatste wedstrijden niet meer meespelen.

Agaath van Klaren, Charlotte Kuijsten, Irma Groenestege, Monique Neppelenbroek

Foto: Ad Verhoef; vlnr Monique, Agaath, Irma, Charlotte

Reacties zijn gesloten.