Competitie

Het Kraaienveld doet elk jaar mee aan de competities die worden georganiseerd door de KNLTB. Voor onze vereniging is Agaath van Klaren de verenigingscompetitieleider. Het aanbod aan competitiemogelijkheden is afhankelijk van de vraag van de leden. Heb je belangstelling om competitie te spelen neem dan contact met haar op via de email. Zij kan in overleg met jou uitzoeken wat de beste mogelijkheden zijn.

Sinds enkele jaren spelen er twee teams mee in de vrijdagavond competitie. Daar wordt zowel gespeeld in de voorjaarscompetitie (de grootste tenniscompetitie van Europa!) als in de najaarscompetitie. We hebben een gemengd team categorie 17+, dat speelt in de vierde klasse en een damesteam 35+, dat uitkomt in de tweede klasse.
Sinds 2017 worden er twee nieuwe competitievormen “nieuwe stijl” aangeboden door de KNLTB. Dat is voor ons in de eerste plaats de 8&9 competitie voor beginners; daar heeft Het Kraaienveld in 2017 met succes aan deelgenomen. Dit jaar doen we met een herenteam mee aan de zomeravond competitie op de woensdagavond in de tweede klasse.
Competitie “nieuwe stijl” wordt ook wel aangeduid als verkort spelen. Dat wil zeggen dat er bij 40-40 om het winnende punt wordt gespeeld (geen voor- of nadeel meer) en dat de derde set bestaat uit een supertiebreak tot 10 punten met 2 punten verschil.

web34publiekOverigens is het ook geweldig leuk om naar competitietennis te kijken en onze clubgenoten aan te moedigen. Dat verhoogt de sfeer van een échte wedstrijd, het stimuleert de spelers en het levert leuk tenniscontacten op. Let op de wedstrijdaankondigingen op deze website.

Reacties zijn gesloten.