Ereleden Teuni en Herman Böcker

Teuni en Herman hoorden, samen met erelid Kitty, tot de initiatiefnemers van TV Het Kraaienveld. In de loop van – inmiddels – meer dan 35 jaar zijn ze beiden vrijwel onafgebroken actief geweest voor de vereniging. Teuni heeft “alle bestuursfuncties wel een tijdje vervuld, behalve het voorzitterschap”. Daarnaast heeft ze lange tijd de ledenadministratie gevoerd. Herman is tot op de dag van vandaag betrokken bij de banen, het clubhuis en andere technische zaken. Ook als erelid voelt hij zich niet te deftig om de verlichting op de jeu- de-boulesbanen aan te leggen.

Een gesprek met hen beiden leidt onvermijdelijk tot het ophalen van herinneringen aan de pionierstijd. Worstelen met de gemeente Maartensdijk, meer dan 100 leden werven zonder dat de vereniging bestond, de vereniging oprichten in 1988, tennistoernooitjes in Vleuten, Maarssenbroek en Loosdrecht omdat we nog geen banen hadden. Uiteindelijk: toestemming voor 2 kunstgrasbanen op gemeentegrond met een pachtsom van één gulden (!) per jaar. Aanleg voorbereiden, aanleggen en feestelijke opening (1992). Een clubhuis in de vorm van een mobiele werkkeet van Van Oostrum, een luifel dankzij het metaalbedrijf van Roger Snell (ex-voorzitter en eveneens erelid) en tweedehands lichtmasten geritseld door Herman.
En al deze stapjes kostten onnoemelijk veel tijd voor praten, overtuigen, wachten op beslissingen, voorbereiden en uiteindelijk uitvoeren. Maar altijd met veel plezier en veel gelach.

Nu zien Teuni en Herman een soepele, gezonde vereniging. We zijn lid van de KNLTB voor de competitie en het Westbroek Open (dat was voor veel Kraaienvelders niet vanzelfsprekend!). We hebben een prachtig clubhuis. De banen zijn al een keer geheel gerenoveerd. Er kwamen nieuwe (!) lichtmasten. En we hebben een levendige jeu-de-boules-afdeling, die ook een eigen lichtinstallatie gaat krijgen.

Tennissen zit er voor Teuni en Herman niet meer in. Je weet wel: leeftijd, gezondheid en dat soort dingen. Maar hierboven staan meer dan genoeg prestaties, die het erelidmaatschap meer dan verdiend maken. Zo laat Het Kraaienveld weten dat Teuni en Herman altijd welkom zijn bij de club waar ze zoveel voor gedaan hebben.

Reacties zijn gesloten.