Joop van Raak

Joop speelt niet meer …

web79joopTot onze grote droefenis moeten wij u meedelen dat Joop van Raak is overleden. Wij wensen Charlotte en overige familie en vrienden heel veel kracht bij het verwerken van dit verlies. Als tennisvrienden delen wij in het verdriet en proberen wij waar mogelijk tot steun te zijn.

Joop was onze aimabele tennisvriend, captain van het competitieteam, taalvirtuoos weblogger en modelambassadeur voor onze vereniging. Samen met Charlotte is hij sinds januari 2001 lid van Het Kraaienveld. Joop en Charlotte ontpopten zich als enthousiaste pleitbezorgers voor het competitietennis. Dat was begrijpelijk omdat zij ongetwijfeld behoorden tot de beste spelers van onze vereniging, maar Joop en Charlotte lieten ook minder competitieve Kraaienvelders zien dat sport vraagt om uitdagingen. Daarom hebben zij heel veel Kraaienvelders aangestoken met het competitievirus: om de sport, om de uitdaging, maar zeker ook om de gezelligheid en het contact met andere spelers en andere verenigingen.

Joop was de onbetwiste inspirator en aanvoerder van het competitieteam. Hij belde en regelde, maar vooral: hij schreef een fantastisch weblog over de ervaringen van onze wedstrijdspelers. Altijd positief, altijd complimenteus voor onze tegenstanders en altijd enthousiast bij winst of verlies. Een mooi voorbeeld is zijn verslag van de voorjaarscompetitie 2015; zie https://kraaienveld.nl/wedstrijden/319-weblog-.voorjaar-2015 .

Daarnaast was Joop ook ambassadeur en vrijwilliger voor de vereniging. Present bij feestjes, maar ook bij ledenvergaderingen, onderhoudsdagen en in de sponsorcommissie. Daar toonde hij naast zijn vrolijke en humoristische kant ook nadrukkelijk zijn organisatorische kwaliteiten en zijn zorgzaamheid.

De vroege symptomen van zijn ziekte openbaarden zich ook op het tennisveld. Bij de zaterdagochtendlessen zagen we hem een paar keer een bizarre buiteling maken en niet lang daarna daarna werd de onverwachte en onheilspellende diagnose bekend. Ook nadien liet Joop nog van zich horen in de vereniging. Zo begon hij een aandoenlijk vervolg op zijn weblogs: de ‘non playing weblogger’; zie https://kraaienveld.nl/hetkraaienveld/331-weblogger .  Op 3 januari heeft Charlotte voor Joop zijn laatste feestje – met een prachtige big band – in Tienhoven georganiseerd. We zijn blij dat we hem met een grote tennisdelegatie hebben kunnen laten zien hoe belangrijk Joop voor onze vereniging was.

Tekst: Jan Maasen; Foto: clubarchief.

 

Reacties zijn gesloten.