Roger Snell

Roger Snell, geboren en getogen Engelsman, werkte al een jaar of tien in Nederland voordat hij naar Westbroek kwam. Vanaf zijn komst naar Westbroek werden hij en Marietta lid van Tennisvereniging Het Kraaienveld. Na zijn pensionering werd Roger lid van de jeugdcommissie, later ook bestuurslid en voorzitter (2002 – 2007).

Tientallen kinderen uit Westbroek hebben hun eerste tennislessen gekregen van een grijzende mijnheer met een grappig accent. De Engelsman, die in Westbroek woonde en die letterlijk elke vrije vrijdag op de tennisbaan was om de jeugd op te vangen. Hij speelde tennis met ze, hij gaf ze technische aanwijzingen, maar hij voedde de kinderen ook echt op in de sport. Hij leerde hen regels voor het sportief omgaan met elkaar op de baan. Hij legde de regels uit, maar kon ook streng zijn in het handhaven. Bij finales van jeugdclubkampioenschappen, waarbij de spanning soms hoog op liep, pakte hij de finalisten flink aan als ze vloekten of met hun racket gooiden. Hij was de umpire en deelde strafpunten uit voor onsportief gedrag. Het mooiste van alles was dat de jeugd en met name de oudere jongens hem op handen droegen. Ze kwamen eigenlijk ook voor hem naar de tennisbaan!

Roger werkte niet alleen voor de tennisclub, maar ook voor het Dorpshuis, voor de concertclub in Tienhoven en voor zijn buren. Hij meldde zich altijd aan voor praktische werkzaamheden: als ‘groundsman’ of als ‘helping hand’. Zo stelde hij zich ook voor toen hij voorzitter was.

Erelid word je alleen als je de club door omstandigheden moet verlaten. Toen Roger ziek werd en duidelijk werd dat hij ons zou moeten verlaten, besloot het bestuur om hem tot erelid te benoemen. Roger overleed op 31 oktober 2008, een week nadat de ledenvergadering zijn benoeming tot erelid had bekrachtigd.

Reacties zijn gesloten.